Is het nodig om collageensupplementen te nemen? Wat kan collageen voor jou doen? En wat is collageen eigenlijk? In dit artikel gaan hier op in.

Collageen komt van nature en vaak voor in het lichaam. Het is essentieel voor de structuur van spieren, kraakbeen, ligamenten, pezen en botten. Collageen ondersteunt ook de huid. Veel mensen nemen collageensupplementen voor de gezondheid, omdat diverse onderzoeken verschillende verbeteringen vonden. Er is echter nog te weinig wetenschappelijk onderzoek om het idee te onderbouwen dat deze supplementen ook echt werken.

Pijn

Collageen is nuttig om mensen met artritis en andere gewrichtsproblemen te helpen door de mobiliteit te verhogen en pijn te verminderen.

Cosmetische voordelen

De producenten van collageensupplementen beweren ook dat zij het uiterlijk van haar, huid en nagels verbeteren.

Echte producten

Er zijn ook echte producten, gebaseerd op collageen, beschikbaar om de huid er beter uit te laten zien.

Collageen injecties

De injectie van collageen door plastisch chirurgen is een veelvoorkomende procedure voor het corrigeren van huidinslagen en rimpels, en het oppompen van lippen.

Gebrek aan onderzoek

Volgens artsen, wijst weinig onderzoek erop dat collageensupplementen medische aandoeningen kunnen behandelen, en dat plaatselijk collageen de epidermis niet kan doordringen omdat de moleculen te groot en complex zijn.

Gunstig onderzoek

Een andere gunstige studie aangehaald door Sahelian wijst erop dat een supplement met collageen en een verzameling van eiwitten en aminozuren hebben geholpen bij het verbeteren van gewrichtsmobiliteit en flexibiliteit bij atleten.

Kortom, men is het dus nog nog over collageen eens!

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *