De probiotische supplementenmarkt heeft de afgelopen jaren een verbazingwekkende groei doorgemaakt vanwege de inmiddels bekende gezondheidsvoordelen van de “goede bacteriën”. Nu komen de piepkleine micro-organismen ook terecht in onze cosmetische producten. Het verzamelde bewijs tot nu toe heeft veelbelovende resultaten in de behandeling van verscheidene ontstekingsziekten van de huid aangetoond. Maar voordat u haastig probiotica op uw gezicht verspreidt, moet u meer lezen over de rol van bacteriën op uw huid en waarom probiotica zo heilzaam kunnen zijn.

Onze huid is bedekt in bacteriën! Hoe eng het ook klinkt, onze huid is bedekt met micro-organismen die onder normale omstandigheden (wanneer de huid gezond is) in harmonie leven met het lichaam. De meeste van deze organismen zijn volledig onschadelijk of zelfs heilzaam voor de huid. Onder bepaalde omstandigheden kan het gebruik van antibiotica en andere cosmetische producten, toch een gevaar creëren. Pathogenen (schadelijke organismen) kunnen groeien en ontstekingen veroorzaken. Huidaandoeningen zoals acne, dermatitis, psoriasis en zelfs huidkanker kunnen zich ontwikkelen of verergeren. Pas dus wel op!

Hoewel er meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe probiotica de huid ten goede kan komen, zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend. De uitdaging waar onderzoekers op dit moment voor staan is om te achterhalen welke bacteriestammen en in welke vorm voor mensen nuttig kunnen zijn.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *