Fysieke aantrekkelijkheid is de mate waarin de fysieke kenmerken van een persoon als esthetisch aantrekkelijk of mooi worden beschouwd. De term impliceert vaak seksuele aantrekkelijkheid. Er zijn vele factoren die de aantrekkingskracht van de ene persoon op de andere beïnvloeden, waarbij fysieke aspecten er één van zijn. Lichamelijke aantrekkingskracht omvat universele percepties die alle culturen van de mens gemeen hebben, maar ook aspecten die cultureel en sociaal afhankelijk zijn, samen met individuele subjectieve voorkeuren.

In veel gevallen schrijven mensen positieve eigenschappen, zoals intelligentie en eerlijkheid, onbewust toe aan fysiek aantrekkelijke mensen. Uit onderzoek in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat de associatie tussen intelligentie en fysieke aantrekkelijkheid bij mannen sterker is dan bij vrouwen. Evolutionaire psychologen hebben geprobeerd te beantwoorden waarom personen die fysiek aantrekkelijker zijn, gemiddeld ook intelligenter zouden moeten zijn, en hebben het idee naar voren gebracht dat zowel algemene intelligentie als fysieke aantrekkelijkheid indicatoren kunnen zijn van de onderliggende genetische geschiktheid. De fysieke kenmerken van een persoon kunnen signalen afgeven voor vruchtbaarheid en gezondheid.

Mannen neigen om aangetrokken te worden tot vrouwen die korter zijn dan hun zijn, met een jeugdige verschijning, en kenmerken zoals een symmetrisch gezicht, volle borsten, volle lippen, en een symmetrische taille-heup verhouding. Vrouwen worden doorgaans aangetrokken door mannen die groter zijn dan hun zijn, een hoge mate van gezichtssymmetrie vertonen, brede schouders hebben, een relatief smalle taille en een V-vormige romp.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *